UTD – Rörmokare & Elektriker & Badrumsrenovering i Stockholm

Köpa ny båtkärra

Om man är på jakt efter en ny båtkärra så kan det vara bra att ha vissa saker i åtanke och speciellt om det är första gången man köper en. Så vad ska man tänka på när det är dags för en ny båtkärra? Jo, det finns flera saker man ska tänka på och det är vilken sorts båtkärra man ska köpa och vart köpet ska ske. Vill man köpa hos en privatperson eller hellre satsa på ett köp hos en auktoriserad firma är tankar som kommer att dyka upp. Det är oftast säkrare att sköta köpet hos en auktoriserad firma eftersom man lätt kan bli lurad av en oseriös privatperson.

Båten avgör vilken kärra det blir
När man ska skaffa sig en båtkärra så är det helt och hållet båten som avgör vilken sorts kärra det ska bli. En båt har olika egenskaper hos en båttrailer som avgör vilken som passar och det är framförallt vikt och storlek som har störst betydelse. Så när man köper en båtkärra får man se till vilken vikt den ska klara av och vilken storlek den ska ha. Ju bättre och stabilare chassi en båtkärra har ju mer i vikt klarar den att bära upp. Chassit är alltså väldigt betydelsefullt för att det ska vara en bra båtkärra som är säker att användas i trafiken. Och säkerheten är bland det viktigaste vid valet av båtkärra för man vill ju inte råka ut för någon tråkig olycka.

Obromsad eller bromsad kärra
Det pratas mycket om obromsad och bromsad kärra och att välja propeller när man pratar om båttransport och det har verkligen stor betydelse. Så frågan är vilken man ska välja? Har man en liten båt som inte väger så mycket så räcker det med en obromsad kärra. Men har man en båt som väger massor då måste man ha en bromsad kärra. Det är verkligen viktigt att man kör i trafiken med rätt sorts kärra annars kan det bli en säkerhetsfara på vägen.

Olika varianter
Det finns olika varianter att välja på och det är trailer som är bromsad eller obromsad och vagn. En båtvagn får man kör med på vägen men enbart i 30 km/h så det är inget alternativ för den som ska transportera båten en längre sträcka. Har man en bit att köra med båten innan man är framme vid sin vinterförvaring så ska man helt klart köpa en trailer. Med en trailer får man köra i 80 km/h så den fungerar som en vanlig släpkärra bara det att den är större. Oavsett vilken båtkärra man väljer så ska man alltid välja den som är säkrast i trafiken.