UTD – Rörmokare & Elektriker & Badrumsrenovering i Stockholm

Ansök om lån – 4 saker du inte får glömma

Idag har de allra flesta vuxna någon form av lån bakom sig. Ett lån kan du ta av flera anledningar, t.ex. när du vill studera, göra en investering eller köpa en bostad. Även om det är relativt enkelt att få ett lån beviljat är det viktigt att du lånar ansvarsfullt och att du har koll på hur lån från snabblån.io fungerar. Det är nämligen inte helt ovanligt att din ekonomi kommer bli påverkad av lånet under flera år framöver.

Om det finns andra finansieringsalternativ till det du vill ha eller behöver bekosta rekommenderar vi att du tittar på dessa möjligheter först. Att låna pengar är inte gratis och du kommer behöva betala tillbaka mer än enbart lånebeloppet. Först är det amorteringen för lånet, sen är det den nominella räntan som ska betalas varje månad. Men du kanske även dras med avi-avgifter, administrationsavgifter eller uppläggningsavgifter som ska in till banken eller långivaren. Vi har plockat fram fyra stycken faktorer som är viktiga att tänka på när du ska låna och som gör hela processen lite tryggare.

4 bästa tipsen när du ska låna pengar

1. Låna inte om du verkligen inte behöver

Fundera riktigt noga på om du verkligen behöver låna pengar eller inte. I många fall kan det vara enklare, bättre och billigare att spara ihop pengarna själv eller vänta med det inköp du vill göra. Ett lån kommer att hamna på din kreditupplysning och försämra kreditvärdigheten, även om pengarna gynnade dig för stunden.

2. Välj en professionell långivare

Försök, om möjligt, att undvika alla typer av högkostnadskrediter och satsa på en bra och professionell långivare som ger dig en skälig ränta och en acceptabel återbetalningstid. Det är inte meningen att lånet ska sätta dig i personlig konkurs och ge dig ekonomiska problem. Jämför alltid innan du väljer!

3.Betala av andra skulder på samma gång

Har du små skulder och krediter bakom dig som du ännu inte betalat av? Då bör du fundera på att samla dessa i samband med att du vill ansöka om ditt nya lån. Genom att samla redan befintliga skulder kommer du att förbättra din kreditvärdighet och samtidigt få en mycket lägre månadskostnad. Du slipper således flera lån och återbetalningar att hålla reda på.

4. Jämför alltid!

Med en opartisk jämförelsesajt kan du säkerställa att du hittar det bästa och billigaste lånet för dig. Att jämföra är helt gratis och du behöver inte välja någon av de erbjudanden du får. Hittar du ett lån och en långivare som passar dig kan du naturligtvis välja att gå vidare med erbjudanden, men har då först säkerställt att både ränta, belopp och löptid är något som du och din ekonomi kan hantera på ett bra sätt.