UTD – Rörmokare & Elektriker & Badrumsrenovering i Stockholm

3 duschvanor som kan förstöra rörsystemet i badrummet

Vissa vanor kan vara svåra att bryta, men om du får en bättre bild av den negativa inverkan som dessa har på ditt badrum, kan det vara enklare för dig att göra ett par välbehövliga förändringar. Det är enkelt att göra en översyn av de vanliga misstag som många av oss gör i duschen och få en förståelse för hur dessa kan tvinga dig kontakta en rörmokare. Läs igenom tipsen nedan för att identifiera och bryta dina dåliga duschvanor.

Långa, varma duschar

Även om det kan låta lyxigt och skönt, kan långa duschar med värmen uppskruvad till max orsaka problem i ditt badrum. De kommer bland annat göra att din hy blir torr och kliar på grund av det mögel som du odlar i duschen eller kanske hela badrummet. Om möjligt, bör du därför se till att ditt badrum är väl ventilerat genom att till exempel öppna ett fönster eller hålla dörren till hallen eller sovrummet öppen. Försök att begränsa dina duschar till 10 minuter åt gången med vattnet inställt på en måttlig temperatur. Dessa enkla åtgärder kan göra att du slipper ringa en rörmokare akut eller sanera ditt badrum.

Hår i avloppet

Ett av de värsta tillstånden för dina rör är när hår eller liknande har spolats ner i avloppet och samlats i rören ring då https://xn--rrmokarengteborg-mwbj.se/. Alltför mycket hår kommer i slutändan orsaka stopp i rören, vilket leder till ännu större problem än bara att vattnet rinner undan sakta. För att bekämpa detta problem, bör du investera i avloppsskydd. På så vis slipper du avlägsna hår från avloppet och kan istället kasta håret i soporna. Din rörmokare kommer tacka dej för att du investerar i ett avloppsskydd!